| Tytuł: | Kwas hialuronowy / botox |
| Autor: | Muffinka 23.6.2010, 08:14 |
| Chciałabym się dowiedzieć który preparat daje lepsze efekty jeżeli chodzi o usuwanie/zmniejszanie zmarszczek? Jakie są Wasze opinie i wiedza na ten temat? Pytam bo moja mama się tym intersuje | |
| Tytuł: | Kwas hialuronowy / botox |
| Autor: | Grazia 8.6.2011, 20:29 |
| Ja robiłam sobie wypełniaczem princessa i jestem bardzo zadowolona wypełniałam sobie zmarszczki nosowe efekt rewelacja buzia wygładzona a na zmarszczki mimiczne botoks nie zaszkodzi choc mniej sie trzyma. Wypełniacz utrzymuje mi sie ponad rok potem tylko uzupełnić. | |
Zmarszczki
Zmarszczki to zagięcia i deformacje skóry pojawiające się w miarę upływu czasu i starzenia się naszego organizmu. Pierwsze zmarszczki pojawiają się już pomiędzy 25, a 30. rokiem życia. Są to zazwyczaj zmarszczki mimiczne. Są one widoczne tylko od linii nosa do ust, na czole. Pojawiają się również pierwsze zmarszczki pod oczami.
Cellulit można uznać za defekt kosmetyczny „naszych czasów”. Oznacza to, iż jego powstawaniu służą nawyki, które w dzisiejszym świecie są dość powszechne, takie jak zła dieta, brak ruchu, skłonność do nadwagi. Cellulit oraz inne defekty skórne bardzo często uznaje się za choroby cywilizacyjne. On sam dotyczy bardzo dużej liczby osób, zwłaszcza kobiet, niezależnie od wieku czy masy ciała.
Mikrodermabrazja
Mikrodermabrazja to zabieg mający na celu poprawienie funkcjonowania i wyglądu skóry człowieka, a także uporanie się ze specyficznymi problemami skórnymi poprzez mechaniczne ścieranie warstw naskórka. Odbywa się to łagodnie, etapami – warstwa po warstwie. Do usuwania naskórka w ten sposób używa się specjalnie zaprojektowanego urządzenia wyposażonego w głowicę ścierającą.